197. cestovatelský večer Asociace Brontosaura

Místo konání - Svitavy

23
leden

Svitavy


Asociace Brontosaura Svitavy ve spolupráci s Klubem přátel esperanta ve Svitavách Vás zvou na tradiční cestovatelský večer, tentokrát na téma

197. cestovatelský večer Asociace Brontosaura – Podkarpatská Rus

Podkarpatská Rus je území, které na východě navazuje na Slovensko a dnes je součástí Ukrajiny. V období mezi světovými válkami však bylo součástí Československa a i dnes je P.R. propojena s Českem množstvím zahraničních dělníků z této oblasti. V kraji osázeném hřebeny Karpatských hor zanechala však své stopy i předcházející éra Uherska a pozdější čas Sovětského Svazu. Malá města v nížinách stráží mohutné hrady či jejich zříceniny, malebnost vesnic v horách dokreslují dřevěné kostely a po stráních rozeseté oborohy. V nížině řeky Tisy na hranicích s Maďarskem jsou stráně porostlé vinohrady. U Rumunska se pro změnu nacházejí mohutná ložiska soli kamenné a vesnické domy mají rozměry menších zámečků. Přepestrý a malebný je tento kout Evropy. Aspoň trošku nahlédnout do jeho krás a rozhlédnout se po hřebenech hor můžete na naší přednášce s promítáním….

uvádí : Martin Mitáš

Vstupné dobrovolné

Místo konání: Muzeum esperanta ve Svitavách, Náměstí Míru 81/1, Svitavy

Čas: čtvrtek 23. ledna 2020 od 18:30

Možnost zároveň si prohlédnout současnou celoroční výstavu „50 let od obnovení celostátní esperantské organizace“ a „Mládežnické esperantské hnutí“.


Pořadatel:

Asociace Brontosaura Svitavy

brontosvitavy@seznam.cz

Zobrazeno 609x

Administrace - Aleš Tomeček © 2009-2024